Ihanaa kun sataa, kevät saa lisää voimaa.

Harmi vain, että sataa silloin, ku me lähdetään treenaamaan. Tänään alkaa HSKP:n kuuden viikon tokokurssi Tuhkan kanssa. Meillä onkin ollut pari kuukautta taukoa tokokurssista, mukava päästä ohjattuihin harjoituksiin. Omatoimisesti on kyllä treenistelty.

Meidän tokoura on vielä aivan aluillaan. Tosissaan ollaan treenattu vasta yhdellä kurssilla aikaisemmin, vaikkakin kotiopettelua on ollut sitäkin enemmän. Koulutuksissa sitten korjataan niitä kokemattoman ohjaajan tekemiä virheitä :D Olen kyllä halunnutkin ottaa rauhallisesti Tuhkan kanssa, holsku kun kuitenkin kypsyy hitaasti. Tuhka kyllä oppii nopeasti ja varsinaiset liikkeethän se osaisi jo, mutta meillä ei ole kiire mihinkään. Meidän tavoitteena on enemmänkin kasvattaa motivaatiota kyseisen lajin parissa ja suorittaa liikkeet oikein ja hallitusti, kuin olla nopeasti kisakunnossa. Koen, ettei vuoden ikäisen koiran kanssa tarvitse vielä olla valmis. Meillä pitää olla kummallakin kivaa.

Tänään tulee kyllä pirun kiire. Koululta saa ensin juosta kotiin viemään koiran ulos ja siitä suoraan autokouluun. Teoria loppuu Malmilla puoli kahdeksalta ja tasan kahdeksalta alkaa koulutus Malminkartanossa. Ilman avustavaa henkilöä ei tulisi yhtään mitään, junilla ei olla puolessa tunnissa treenikentällä. Onneksi me saadaan autokyyti tällä kertaa! Lauri pakkaa innokkaan raitakoiran ja treenivälineet autoon, nappaa minut autokoulun edestä kyytiin ja heittää meidät tokoilemaan.

No, pian on minullakin teoriat ohi autokoulussa, heinäkuussa luultavasti ajellaan jo omalla autolla. Sitten mulla ja Tuhkalla on riemu valloillaan.

Illallakin tulee olemaan innokas ja opinhaluinen ohjaaja, toivottavasti koirakin. Tosin Tuhka on aina riemuraita. Katsotaan tuleeko vettäkin taivaan täydeltä. Toivottavasti kotiin palaa tänään myöhään illalla kaksi väsynyttä ja tyytyväistä otusta.

Treenikuulumisia myöhemmin!