Juu, näitä ensimmäisiä uusia asioitahan on tullut nyt paljon.

Vahinko:
Äsken vahingossa leikkasin liikaa koiran kynttä, sitäkin ensimmäisen kerran. Meidän vieressä raivataan maata ja räjäytellään, joten Tuhka hätkähti pikkuisen räjäytyksestä aiheutunutta tärähdystä ja nykäisi takajalkaa juuri sen verran, että saksien asento muuttui ja leikkasin liikaa kynnestä. Tuli tippa verta. Tuhka itse ei vain huomannut mitään. Ihme. Joten ei käynyt suurta vahinkoa. Loput kynnet leikkasin kuitenkin varovaisemmin ja nameja syötellen.

Liikunta:
Olemme aloittaneet pyöräilykaudenkin muutama päivä sitten. Kävin ostamassa pyörään koiralle sivutelineen, jonka kanssa se juokseekin kauniisti. Alkuun talutin pyörää ja sidoin koiran pidempään taluttimeen ja annoin rauhassa aikaa tutustua koko laitokseen. Ensimmäisen vartin ajan Tuhka väisteli epäluuloisena, kun pyörä kolahti kynnysten kohdalla tai yritti haastaa sitä leikkiin. Harmi, kun ei kankea kaveri oikein syttynyt leikkiin mukaan ;) Sen jälkeen vaihtelin koiraa pyörään kiinni ja vapaaksi. Tuhka huomasi nopeasti, ettei pyörässä ole mitään jännitettävää ja että hei, sen rinnallahan pääsee entistäkin nopeammin juosten koirapuistolle leikkimään!
Pidän vielä jonkin aikaa vauhdin rauhallisena, vaikka Tuhkalla olisikin haluja ja kykyjä kovempaankin menoon. Kevyesti nuoren koiran kanssa. Alkulämmittely ja loppujäähdyttely kävellen ovat myös tärkeitä.

Treenit:
Tänään illalla päästään taas tokoilemaan Malminkartanoon. Viime kerta jäikin väliin minun toipumisen takia. Sitä suuremmalla innolla illalla treenistelemään.