Noniin!

Saavuttiin juuri Malminkartanosta kotiin Malmille. Kumpikin aivan rättiväsyneinä, hikisinä ja uurastaneina, mutta hyvällä mielellä. Ihan niin kuin pitikin :)
Laurihan heitti meidän alkuun parkkipaikalle, josta eksyydyttiin oikealle treenikentälle. Pikkuisen saavuttiin myöhässä, mutta löytyi oikea ryhmä. Olikin iso koiraryhmä, yli 10 koirakkoa. Kentällä oli kuitenkin mukavasti tilaa.

Nyt treeniasiaan.
Kontakti. Olen positiivisesti yllättynyt Tuhkan kontaktista. Ennen meillä ei ollut oikein minkäänlaista kontaktia, jos ympärillä oli enemmän kiinnostavia koiria. Nyt se tassutteli paikoitellen todella nätisti ja huolehti itsekin hienosti katsekontaktista. Mutta silti on paljon parannettavaa siinäkin. Tein alkuun pennun kanssa sen virheen, että sanoessani "täällä"-sanan, jolla tarkoitin kontaktia, palkkasin koiran aina ojennetusta kädestä, joten kontakti kehittyi hyväksi namikäteen, ei silmiin. Sitä korjaillaan edelleen, olen alkanut palkata Tuhkaa puhaltelemalla nameja suusta. Ja treeneissä varsinainen kontaktiharjoitus menikin aivan poskelleen, kun koira ei ymmärtänyt mitä siltä haluttiin. Ja kun ne lelut siinä maassa oli muka paljon mielenkiintoisempia kuin seurailla omistajan mielenliikkeitä! Ensi kerralla palkkaan kontaktista suusta.

Liikkeet. Tämän ensimmäisen kerran tokoliikkeinä harjoiteltiin sivulletuloa eli perusasentoa ja liikkeestä maahanmenoa.
Perusasento: on kehittynyt hieman. Tuhka ei vielä osaa tulla sivulle vihjesanasta, mutta kädellä ohjatessa tulee napakasti ja suoraan istumaan. Toistaessani vihjesanan "off" Tuhka lisää siihen kontaktin. Kurssin ohjaaja sanoi, että voitaisi jatkaa pienemmällä avulla. Kokeilin pienentää kädellä ohjausta ja hyvinhän sekin meni. Tästä jatketaan ja palkkaan sekä lelulla että nameilla.
Liikeestä maahanmeno: sujuu leikin varjolla mukavasti. Tuhka menee vihjesanasta maahan ja minä jään vielä palkkaamaan koiraa paikoilleen. Täytyisi kokeilla jatkaa itse matkaa vielä palkkauksen jälkeenkin, kun Tuhka osaa jäädä paikoilleen pitemmälläkin välimatkalla. Ja voisin antaa koiralle vartaloapuja enemmän, lisätä hieman painetta nojaamalla enemmän kohti koiraa ja syöttämällä namia syvälle etutassujen väliin, jotta maahanmenosta saataisiin sähäkämpi liike. Mutta kaikki ajallaan.

Treenikerrasta jäi kokonaisuutena kyllä miellyttävä fiilis. Ei tullut edes vettä niskaan, oli sopivan viileä sää! Yllättävää tosin oli, että Tuhka otti paineita viereisestä skeittariporukasta ja lautojen metelistä, kun Uuden Vuoden raketit eivät olleet mitään. Onneksi treeniryhmän toiseen laitaan siirtymien poisti ne paineet. Meidän täytyy käydä tutustumassa rämiseviin skeittilautoihin ensi kerralla lähemmin. Tuhka ei myöskään pitänyt toimettomuudesta. Minun kuunnellessa ohjeita alkoi kuulua haukahdusten muodossa vaatimuksia aktivointiin. Täytyy vain katsoa, että jättää komentelut huomiotta. Hämmästyin kyllä taas tuota holskua. Tuhka on parantanut monella saralla ja viime aikojen treeneissä raita on ollut todella sähäkkä, sehän taisteleekin upeasti!
Kyllä kai me sitten jotain opitaankin.

Seuraavaan kertaan!